تجربه کاربری متفاوت با اندروید ۱۱

مدیریت
9 دقیقه زمان مطالعه

۵ قابلیت‌ اندروید ۱۱ که تجربه‌ی کاربری موبایل را متحول می‌کنند. اندروید ۱۱ قرار است اواخر سال جاری میلادی عرضه شود، اما توسعه‌دهندگان و افرادی که مشکلی با نصب یک سیستم عامل نصفه و نیمه روی موبایل‌هایشان ندارند، از همین حالا می‌توانند نسخه بتای آن را تجربه کنند. البته این امکان صرفا برای افرادی مهیا شده که یکی از موبایل‌های پیکسل ۲، خانواده پیکسل ۳ یا پیکسل ۴ اس را در اختیار دارند. نسخه‌ی بتا که قابل دانلود است، حاوی تمام قابلیت‌های اندروید ۱۱ در نسخه نهایی نیست.

با بررسی نسخه‌ی بتایی که برای اسمارت‌فون‌های سری پیکسل عرضه شده، می‌توان به وضوح دید که چقدر نسخه‌ی بعدی سیستم عامل گوگل دچار تغییر می‌شود. برخی از قابلیت‌ها چیزی هستند که سال‌ها پیش انتظارشان را داشتیم و برخی دیگر هم تغییرات غافلگیرکننده‌ای هستند که حسابی نوآورانه ظاهر می‌شوند. پس مروری کنیم بر مهم‌ترین ویژگی‌های اندروید ۱۱ که اواخر ۲۰۲۰ عرضه می‌شود.

کنترل گسترده‌تر دیوایس‌ها

قابلیت‌های اندروید 11

هنگامی که اسپیکر هوشمند گوگل هوم در سال ۲۰۱۶ میلادی روانه بازار شد، یک ذهنیت بزرگ را ارائه می‌داد؛ اینکه گوگل می‌خواهد کنترل منزل کاربرانش را به دست بگیرد. حالا گزینه‌های کنترل لوازم هوشمند خانگی به شکلی بهینه‌تر و بهتر پیاده‌سازی می‌شوند و این ویژگی‌ها یکی از اصلی‌ترین قابلیت‌های اندروید ۱۱ به حساب می‌آید.

خرید سرور hp
Ad image

کافی است دکمه پاور موبایل خود را نگه دارید تا شاهد صفحه کنترلی تازه باشید. مثل همیشه دکمه‌های ریست و خاموش کردن موبایل ظاهر می‌شوند، اما بخش اعظمی از این صفحه حالا به اپلیکیشن Google Home اختصاص یافته و می‌توانید میان‌بُرهایی شخصی‌سازی شده را در آن تعیین کنید.

اگر بخواهید هنگام خروج از خانه، لامپ‌های هوشمند را خاموش کنید، با زحمت کمتری قادر به انجام این کار هستید. اگرچه این گزینه‌ها درست مثل ویجت‌ها باعث شلوغی صفحات می‌شوند، اما در عین حال شکلی کارآمدتر به اندروید می‌بخشند.

جوازها

قابلیت های اندروید 11

جوازهای مورد نیاز اپلیکیشن‌ها، سردردی است که به این زودی‌ها دست از سرمان برنمی‌دارد. اکثر ما هم به جای بررسی دقیق جوازهایی که یک اپلیکیشن طلب می‌کند، ترجیح می‌دهیم روی گزینه «موافقم» کلیک کنیم و کار را به پایان برسانیم.

اندروید ۱۱ قرار است رویکرد سیستمی به این جوازها را دگرگون کند. بنابراین باید بیش از پیش با جوازهای اپلیکیشن‌ها برای دسترسی به دوربین، لوکیشن و فایل‌های سیستمی سر و کله بزنیم. یک گزینه‌ی جدید به نام «دسترسی یک مرتبه‌ای» داریم که دسترسی‌های اپلیکیشن‌ را فقط زمانی که در حال اجرا باشند باز می‌کند و این دسترسی برای مدت زمانی کوتاه دوام می‌آورد.

از سوی دیگر، این امکان وجود دارد که دسترسی اپلیکیشن‌هایی که برای چند ماه از آن‌ها استفاده نکرده‌اید را باطل کنید. اما این قابلیت در نسخه بتای اندروید ۱۱ باید به صورتی دستی از بخش Permissions در تنظیمات فعال شود.

این تکنیک‌ها به کار گرفته شده‌اند تا اپلیکیشن‌های دیگر میان اطلاعاتی که نباید به آن‌ها دسترسی داشته باشند فضولی نکنند و از سوی دیگر باعث کاهش عمر باتری نیز نشوند. این یک بهبود قابل توجه از نظر حریم شخصی است که کاربران اندرویدی را به استانداردهای iOS نزدیک‌تر خواهد کرد.

تمرکز بر مکالمات

قابلیت‌های اندروید 11

گوگل می‌خواهد کارکرد چت‌ها را در اندروید ۱۱ از نو طراحی کند. نخستین تغییر، ماهیتی بسیار ساده دارد. در بخش بالایی اعلانات، بخشی تازه برای مکالمات (متعلق به اپلیکیشن‌هایی مانند واتس‌اپ و تلگرام) تعبیه شده است. این نوتیفیکیشن‌ها اولویت بیشتری نسبت به ایمیل‌های ناخوانده، تماس‌های از دست رفته یا تعداد گام‌هایی که در طول روز برداشته‌اید خواهند داشت. اندروید ۱۱ نوتیفیکیشن‌هایی که یک اعلان صوتی مشخص دارند یا سایلنت شده‌اند را نیز از نوتیفیکیشن‌های عادی جدا می‌کند.

حباب‌های چت (Bubbles) نیز یکی از قابلیت‌های اندروید ۱۱ هستند که تأثیری چشمگیر بر حس و حال کلی این سیستم عامل می‌گذارند. مکالمه در اپلیکیشن‌هایی مانند فیسبوک مسنجر و واتس‌اپ، در قالب حباب‌هایی آواتارگونه در لبه‌ی نمایشگر موبایل قابل مشاهده خواهند بود. کافیست رویشان کلیک کنید تا باز شوند و یک باکس برای پاسخ دادن به پیغام‌ها در اختیارتان قرار بگیرد.

این قابلیت شباهت زیادی به قابلیت Chat Heads در فیسبوک مسنجر دارد که در سال ۲۰۱۳ میلادی معرفی شده بود و پیاده‌سازی موقتی آن در نسخه‌ی بتای اندروید ۱۱ منتشر شده برای Pixel 3a XL نشان می‌دهد که گوگل هنوز به دنبال راه‌هایی برای بهبود هرچه بیشتر حباب‌های چت می‌گردد.

این قابلیت که اکنون فقط در گزینه‌های توسعه‌دهندگان (Developers Options) در دسترس است، هنوز مشکلاتی کوچک و بزرگ در نمایش پیغام‌های پیام‌رسان‌های گوناگون دارد؛ اما از آنجایی که این قابلیت یک رابط برنامه‌نویسی خاص دارد و در هر اپلیکیشنی قابل تعبیه است، انتظار می‌رود مشکلات آن تا عرضه نسخه نهایی کاملا رفع شوند.

وویس اکسس هوشمندتر

قابلیت‌های اندروید 11

وویس اکسس (Voice Access) از سال ۲۰۱۸ میلادی راهش را به اندروید باز کرده است. این اپلیکیشن اجازه می‌دهد که موبایل‌ خود را با صدا کنترل کنید.

این قابلیت آن‌قدرها جدید نیست، اما گوگل می‌گوید در اندروید ۱۱ شاهد پیشرفت چشمگیر آن‌ها خواهیم بود. با مقایسه‌ی وویس اکسس روی موبایل Pixel 3a XL و همین اپلیکیشن روی وان پلاس ۸ که اندروید ۱۰ را به اجرا در می‌آورد، به‌خوبی به تفاوت‌های ایجاد شده پی می‌بریم.

در ابتدای کار، کارکرد وویس اکسس در هر دو موبایل یکسان به نظر می‌رسد. در صفحه‌ی اصلی وب‌سایتی مانند دیجی‌کالا مگ ممکن است چند ده لیبل مختلف و شماره‌گذاری شده ببینید. با خواندن هر شماره، تب مورد نظر باز می‌شود و گاهی هم لازم است متن لینک را با صدای بلند بخوانید.

تغییرات به وجود آمده در اندروید ۱۱، بیشتر راجع به هوشمندی است. برای مثال هنگام پر کردن نوار آدرس مرورگر در وان پلاس ۸ اگر بگویید: «digikala.com/mag enter». تمام این عبارات در نوار آدرس تایپ می‌شوند. اما اندروید ۱۱ عبارت Enter را به‌عنوان فرمان در نظر گرفته و شما را مستقیم به صفحه‌ی مورد نظرتان هدایت می‌کند. ورژن جدید در تشخیص اپلیکیشن‌های روی صفحه هم عملکرد بهتری از خودش به نمایش می‌گذارد و خبری از مشکلات عجیب و غریب در تشخیص عبارات نیست.

وویس اکسس آشکارا از قبل هوشمندتر شده، اما این بدان معنا نیست که هنوز جای کار ندارد. تعاملات صوتی گوگل، جزء بهترین نمونه‌های موجود در بازار حساب می‌آیند، اما در عین حال همچنان خبری از قابلیتی مانند اشتراک‌گذاری صوتی یک صفحه وب نیست. از سوی دیگر، فرمان صوتی اسکرول کردن صفحه به پایین هم اغلب آن‌طور که باید عمل نمی‌کند.

ضبط تصویر صفحه

قابلیت‌های اندروید 11

برای آن دسته از کاربرانی که عادت به تولید محتوای ویدیویی با موبایل‌هایشان دارند، گوگل تصمیم گرفته ضبط محتویات روی صفحه را آسان‌تر و شسته‌رفته‌تر کند.

قابلیت ضبط تصویر در اندروید ۱۱ قابلیت جدیدی با خود به همراه نمی‌آورد. در اندروید ۱۰ هم می‌توانستید از تصویر موبایل و تمام جزئیات آن فیلم‌برداری کنید و امکان افزودن صدای مایکروفون هم به تصویر مهیا بود. اما رابط کاربری Screen Record در اندروید ۱۱ حسابی تمیزتر شده و دیگر خبری از ورود ناخواسته به منوی تنظیمات و به هم ریختن جزئیات ضبط تصویر نیست. این قابلیت کاربر پسندتر شده و در زمان صرفه‌جویی می‌کند.

در مجموع باید گفت تغییراتی که تا امروز در قابلیت‌های اندروید ۱۱ به وجود آمده قرار نیست جهان را به آتش بکشند، اما حداقل با تمرکز بر چگونگی تعامل ما با موبایل‌های هوشمندمان توسعه یافته‌اند و بسیاری از نیازهای کوچک و بزرگ و روزمره‌ی ما حالا به شکلی بهینه‌تر و روان‌تر برآورده می‌شوند؛ چه موضوع صحبت مکالمه با دوستان باشد، چه محافظت بیشتر از حریم شخصی در برابر اپلیکیشن‌ها و چه آن‌طور که گزینه‌های کنترل مدیا به نمایش در می‌آیند.

برای خرید محصولات و دیدن سایت ما از اینجا اقدام کنید.

برای عضویت در کانال تلگرام  دوبرکا  از اینجا اقدام کنید.

برای دنبال کردن پیج اینستاگرام سرور دوبرکا از اینجا اقدام کنید.

برای دنبال کردن پیج اینستاگرام دوربین مداربسته دوبرکا از اینجا اقدام کنید.

 

خرید سرور hp

این مقاله را به اشتراک بگذارید
پیام بگذارید